Willemijn Craens - Hendrikx
Decorateur, ballonartiest, schminken en meer..

Gijs Craens
Achter de schermen

2008 In 2008 is Willemijn klaar met de opleiding SPW activiteitenbegeleiding en woonbegeleiding. Waarin ze de specialisatie Clown voor Dementerende ouderen en verstandelijk gehandicapten heeft gevolgd.
Aansluitend start ze als ‘Contactclown Biba’. Helaas hebben instellingen mede door de crisis steeds minder te besteden. Waardoor er bezuinigd wordt op de ‘leuke dingen’. Om het bedrijf in stand te houden koopt ze een ballonnenboekje, pompje en een zak ballonnen en gaat aan de slag.
2009 De start met ballonnen is gemaakt en de boekingen stromen binnen. Om zichzelf nog verder te ontwikkelen volgt Willemijn een eendaagse cursus om de ‘ballonvouw-skils’ nog wat beter onder de knie te krijgen.
Materialen
Het blijft niet bij een pompje en een zak ballonnen. Al snel volgt een volle ballonnen schort, stiften en meer.
2010 Na verloop van tijd word Willemijn ook regelmatig gevraagd om te schminken en dus volgt ze ook hiervoor diverse scholingen.
Inmiddels is Willemijn ook aangesloten bij United Twisters. Een ballonvereniging in Nederland waarin jaarlijks diverse lezingen gegeven worden door artiesten over de hele wereld.
2011 Willemijn volgt diverse cursussen om ballondecoraties te kunnen maken. Denk aan pilaren en bogen en andere vormen van decoratie.
Hiermee wordt ook een grote electrische ballonnenpomp aangeschaft.
2012 Een nieuwe rage biedt zich aan. Glittertatttoo’s. Reuze populair met name in de zomer maanden. Ook hiervan halen we natuurlijk een professionele set in huis.
2013 Gijs voegt zich toe aan het bedrijf en helpt mee bij diverse grote opdrachten. Samen doen ze diverse optredens en decoraties.
2014 Naast Clown Biba biedt Willemijn het in 2014 ook aan om als ‘Mevrouw de Clown’ te komen. In een mooie vrolijke roze jurk geeft dit een andere dimensie. De term Mevrouw de Clown wordt later vervangen door het algemene : Biba Entertainment
2015 In 2015 komt Willemijn in aanraking met het snijden van vinyl.
Zo kan ze op ballonnen uw persoonlijke tekst of afbeelding maken.
Ook heeft ze samen met Gijs een nieuw systeem ontwikkeld om lampen in ballondecoraties te kunnen maken. De top-ballonnen van pilaren kunnen daarmee worden verlicht. Met wisseling van kleuren, of een vaste kleur naar wens. Welke op afstandbediening regelbaar is.
2016 Clown Biba wordt Biba Entertainment. Tijd voor een nieuw jasje. Clown Biba gaat meer naar de achtergrond en Willemijn naar de voorgrond.
Biba Entertainment is de nieuwe bedrijfsnaam. Waar ook ‘Mevrouw de Clown’ komt te vervallen.
2017 Willemijn werkte al die jaren ook nog fulltime in de gehandicaptenzorg. Daar komt in 2017 verandering. Willemijn gaat parttime bij Amarant werken en start met cliënten met een verstandelijke beperking mee te laten werken in het bedrijf (Luchtig Kado).
Nieuw daarbij komen persoonlijke kadootjes. Bijvoorbeeld om mee op kraamvisite te nemen, bij een verjaardag of bruiloft etc. Maar ook de ballondecoraties.
2018 In 2018 valt helaas alweer het doek voor het werken met cliënten binnen het bedrijf. Door tijdgebrek en financiele redenen bleek het niet haalbaar.
Willemijn gaat zelfstandig verder.
In 2018 bleek ook de vraag naar ‘eenvoudige figuren’ steeds meer aanwezig. En hoorden we soms dat het budget niet toereikend was om deluxe figuren te laten maken. Willemijn heeft toen 2 dames opgeleid tot ballonartiesten. Deze gaan met een menukaart waarop zo’n 10 figuren staan op pad om kinderen blij te maken.
Dit zijn eenvoudige, maar nog steeds herkenbare figuren. Tegen een fantastische prijs.
2019 in verband met zwangerschapsverlof staat alles tijdelijk op een laag pitje. Zoon Sander wordt geboren.
2020 De klanten weten ons nog steeds goed te vinden en na een periode van even een stapje terug gaan we er nu weer vol voor. Met de komst van de kleine is de tijd wel nog kostbaarder geworden en dus kies Willemijn er voor om zich volledig te gaan richten op de ballondecoraties en het entertainment met als voornaamste doelgroep bedrijven en winkels.